Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2012

Πρόταση Νέας Εποχής για τα στεγαστικά δάνεια των συναδέλφων

Το επιτόκιο των στεγαστικών δανείων για Α’ και Β’ κατοικία και βελτιώσεις (επισκευαστικά) έχει πάψει εδώ και πολύ καιρό (από τον Ιανουάριο του 2005) να είναι προνομιακό για τους συναδέλφους. Αντίθετα είναι ακριβότερο από αυτό που ισχύει για περισσότερους από 90.000 απλούς πελάτες της τράπεζας, τακτικούς και «μπαταχτσήδες» που διάλεξαν κάποιο κυμαινόμενο επιτόκιο συνδεδεμένο με αυτό της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. Επιπλέον στις δύσκολες μέρες που περνάμε απολαμβάνουν πληθώρα διευκολύνσεων, ρυθμίσεων, επαναρυθμίσεων, αναχρηματοδοτήσεων κ.λπ. αλλά και παγωμάτων, και επιμηκύνσεων των δόσεων τους, σχεδιάζοντας ειδικά «ανοικτά» προϊόντα για να υπάρχει ευελιξία απολαμβάνοντας πληθώρα διευκολύνσεων. Στον αντίποδα οι συνάδελφοι δεν τυγχάνουν καμίας μέριμνας, κανενός νέου προϊόντος για να διευκολύνει τα βάρη που όλα δείχνουν θα μεγαλώσουν και άλλο.
Εμείς διεκδικούμε :
• Μείωση επιτοκίων δανείων στο 2% και σύνδεση με το επιτόκιο της Ε.Κ.Τ. και δυνατότητα αναθεώρησης προς τα κάτω, αν υπάρχει μείωση του επιτοκίου της Ε.Κ.Τ. μεγαλύτερη της μισής μονάδας.
• Επιμήκυνση των δανείων όλων των συναδέλφων για μια πενταετία.
• Καθιέρωση νέου προϊόντος ρύθμισης με περίοδο απλών τόκων με 2% για τους συναδέλφους, κατόπιν αιτήματος τους.
• «Πάγωμα» πληρωμών δόσεων δανείων για τους συναδέλφους που έχουν διαπιστωμένο οικονομικό πρόβλημα, μετά από συνεννόηση με την Διεύθυνση Προσωπικού και τους αντιπροσωπευτικούς συλλόγους προσωπικού.
• Άμεση μείωση των επιτοκίων των πιστωτικών καρτών εκδόσεως Ε.Τ.Ε. για τους συναδέλφους.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΧΕΙΜΕΡΙΝΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ / Αράχωβα

 

ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ - Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΥ

X