Σάββατο 26 Μαΐου 2012


Συναδέλφισσες- Συνάδελφοι, 

Η "ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ" εκφράζει τις ευχαριστίες της προς όλους εσάς που συμμετείχατε μαζικά στις αρχαιρεσίες του Απριλίου  για την ανάδειξη του νέου Δ.Σ. του ΣΥΕΤΕ και την εκλογή αντιπροσώπων για ΟΤΟΕ, ΕΚΑ  στο Δ.Σ. της ΕΤΕ, και στο Ταμείο Αυτασφάλειας. Ιδιαίτερα, θα θέλαμε να εκφράσουμε τις θερμές ευχαριστίες μας σε όλους εσάς που μας τιμήσατε με την ψήφο σας,  και  μετά από ΤΥΠΕΤ εμπιστευτήκατε  και δώσατε δυνατότητα παρέμβασης της ‘ΝΕΑΣ ΕΠΟΧΗΣ’   στα τεκταινόμενα και στον ΣΥΕΤΕ.

Συγκεκριμένα  η "ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ" έλαβε:



%
Ψήφοι
Έδρες
Για  Δ.Σ. Σ.Υ.Ε.Τ.Ε.
4,52
305
1
Για Συνέδριο Ο.Τ.Ο.Ε.
4,52
305
4
Για Συνέδριο  Ε.Κ.Α.
6,33
228
3
Για Ταμείο Αυτασφάλειας
6,23
474
-
Για το Δ.Σ. της Ε.Τ.Ε.
5,82
450
-


Με τη  συντριπτική ήττα των οιονεί συνεταίρων του  συνδικαλιστικού καρτέλ ΔΗΣΥΕ (μείον 16 μονάδες και μείον 5 έδρες στον ΣΥΕΤΕ, μείον 22 έδρες στην ΟΤΟΕ και μείον 23 μονάδες στο ΔΣ της Τράπεζας!!!), και  ΔΑΚΕ (μείον 5 μονάδες και μείον 1 έδρα στον ΣΥΕΤΕ, μείον 7 έδρες στην ΟΤΟΕ),οι εργαζόμενοι στην ΕΤΕ έστειλαν  ηχηρό  καταδικαστικό μήνυμα για τους ‘νονούς’ του Σ.Κ. που η πολιτική τους περιορίζεται στην απόκτηση προνομίων των ίδιων και της στενής τους παρέας, αγνοώντας τα πραγματικά προβλήματα των εργαζομένων…


Αλλά είναι γνωστό ότι το σύστημα διαθέτει και εφεδρείες… 

Έτσι δεν δυσκολεύτηκαν να σχηματίσουν προεδρείο  με συμμετοχή των παρατάξεων ΔΗΣΥΕ (ΠΑΣΚΕ 1), ΔΑΚΕ , ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ(ΠΑΣΚΕ 2) , ΔΑΣ και ΕΝΙΑΙΑΣ.
Στο ‘νέο’ Προεδρείο, που θρασύτατα ονόμασαν αντιπροσωπευτικό, συμμετέχουν  όλες οι άλλες παρατάξεις πλην της "ΝΕΑΣ ΕΠΟΧΗΣ" και της "ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗΣ" 

Είναι φανερό πια ότι οι δύο αυτές παρατάξεις (για διαφορετικούς ίσως λόγους η κάθε μια)  αποτελούν  το κόκκινο πανί  για τους συνδικαλιστές και τις παρατάξεις που συμμετέχουν στο προεδρείο μειοδοσίας και που ετοιμάζεται να υπογράψει επιχειρησιακή σύμβαση με μειώσεις αποδοχών για τους εργαζόμενους.

Σχετικά δε με την ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ, η ‘ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ’ δικαιώθηκε ΑΠΌΛΥΤΑ όταν με την εμφάνιση της νέας αυτής παράταξης, προειδοποίησε  ότι αυτή αποτελεί  δημιούργημα των εσωτερικών διεργασιών της ΠΑΣΚΕ, και ανάχωμα για τις εκλογικές απώλειες της ΔΗΣΥΕ (ΠΑΣΚΕ 1). Μήπως το ίδιο δεν έγινε και στο ΤΥΠΕΤ; Περιμένουμε σύντομα λοιπόν να δούμε  και την ανασύνθεση στο προεδρείο του ΤΥΠΕΤ ώστε η ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ να πάρει και εκεί τις καρέκλες που επιθυμεί!

Συνάδελφοι,

Με αίσθημα ευθύνης, δεσμευόμαστε να εργασθούμε καταβάλλοντας κάθε δυνατή προσπάθεια και πάντα με γνώμονα το συμφέρον των συναδέλφων μας.                                                                                
Δώσαμε έναν ειλικρινή και έντιμο αγώνα.
Προσπαθήσαμε να κρατήσουμε σε όλη τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας ένα πολιτισμένο επίπεδο απέναντι στις άλλες παρατάξεις– και το πετύχαμε.  Στην καθημερινή μας επικοινωνία με τους συναδέλφους μας, δεν αναλωθήκαμε σε κούφια λόγια. Είπαμε τα πράγματα με το όνομά τους, χωρίς υπερβολές και ανέφικτες υποσχέσεις. Αυτά για τα οποία δεσμευτήκαμε προεκλογικά, θα προσπαθήσουμε να τα κάνουμε πράξη μετεκλογικά.

Συναδέλφισσες- Συνάδελφοι,

Όσοι προσπάθησαν προεκλογικά και μετεκλογικά να μας εμφανίσουν ως παράρτημα κάποιας παραδοσιακής συστημικής παράταξης ,ας γνωρίζουν ότι είμαστε εξαρτημένοι μόνο από τα συμφέροντα των εργαζομένων  και του προεκλογικού μας προγράμματος.
Εμείς, θα κάνουμε ότι μπορούμε για να συμβάλλουμε στην  προστασία του εισοδήματός μας και των εργασιακών σχέσεων σε αυτή τη  δύσκολη συγκυρία για το λαό και τη χώρα μας.
Η ‘ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ’ θα σταθεί αρωγός και θα συμβάλλει  σε όλες τις θετικές πρωτοβουλίες του Δ.Σ. του ΣΥΕΤΕ , αλλά θα είναι και αυστηρός κριτής σε όλα τα κακώς κείμενα.

Το θετικό αποτέλεσμα μάς γεμίζει νέες ευθύνες, και υποχρεώσεις.

Κατανοούμε ότι μεγαλώνει η απαίτηση σας απέναντί μας να ανταποκριθούμε στις ανάγκες των καιρών, να εκφράσουμε την αγωνία των συναδέλφων μας για το παρόν και το μέλλον του ΤΥΠΕΤ  που εκτιμούν το ρόλο και τη συμβολή μας, ταυτόχρονα όμως έχουν και τις ιδιαίτερες δικές τους απόψεις.

Παράλληλα διαβεβαιώνουμε όλους τους συναδέλφους που είτε ψήφισαν εμάς ή άλλους συνδυασμούς, είτε απείχαν, ότι η ‘ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ’ θα παραμείνει απολύτως πιστή στα όσα προεκλογικά διακήρυσσε για την ανάγκη  εξυγίανσης  του συνδικαλισμού ιδιαίτερα στο χώρο της ΕΤΕ που εξακολουθεί να μαστίζεται από τις καρικατούρες του παρελθόντος!

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς,
Η  ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΕΠΟΧΗΣ
Γ.ΚΑΡΑΧΡΗΣΤΟΣ, Χ.ΤΟΜΠΟΥΛΟΓΛΟΥ, ΧΡ.ΚΑΡΔΑΣΗ, ΚΩΝ.ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΑ. ΚΑΡΛΟΣ, Π. ΚΥΡΙΑΖΗΣ, Α.ΚΙΟΣΣΕΣ,  Δ. ΘΑΝΟΠΟΥΛΟΣ, Α. ΓΑΡΕΦΑΛΑΚΗ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΧΕΙΜΕΡΙΝΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ / Αράχωβα

 

ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ - Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΥ

X